Свечано обележени Дан и слава 63. падобранске бригаде

НИШ: На војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, данас је одржана свечаност поводом Дана 63. падобранске бригаде и Дана војних падобранаца, који се обележавају у спомен на 14. октобар 1944. године, када је у војној бази крај Барија у Италији формиран Први падобрански батаљон Народноослободилачке војске Југославије.
63-padobranska/Министарство одбране Републике Србије
Фото: Министарство одбране Републике Србије

Припадници 63. падобранске бригаде данас су обележили и крсну славу јединице, Покров Пресвете Богородице, а свету архијерејску литургију је тим поводом служио епископ нишки и војни Арсеније, саопштило је Министарство одбране.

Пред свечаним стројем припадника јединице, сумирани су резултати рада у години за нама и најистакнутијим појединцима уручене награде и признања. Епископ Арсеније је команданту 63. падобранске бригаде уручио Орден Светог Саве другог реда којим је Свети архијерејски синод Српске православне цркве одликовао јединицу за велику улогу у одбрани отаџбине и заштити српског народа.

Свечаности су присуствовали представници команди и јединица Војске Србије, ранији команданти, чланови породица погинулих припадника јединице и представници Српске православне цркве и удружења ветерана 63. падобранске бригаде.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести