Телеком учинио све да дође до договора

БЕОГРАД: Координатор за интернет и мултимедију "Телеком Србија групе" Владимир Лучић изјавио је да је та компанија учинила све што је у њеној моћи да дође до договора са "Јунајтед медија" и да само од те групе зависи да ли ће гледаоци "Супернове" убудуће моћи да гледају Спорт клуб, Н1, као и канале Нова С и Нова спорт.
telekom
Фото: Ilustracija

Лучић је за данашњу Политику рекао да би до коначног договора могло да дође ако би "Јунајтед медија" коначно послала званичну понуду и предлог уговора "Телекому Србије" што, како је навео, из те фирме никада нису урадили.

Према његовим речима, чланица "Јунајтед медија" СББ забранила је кабловским оператерима који послују под брендом "Супернова" да емитују канале Н1 и Спорт клуб.

Прихватили смо све комерцијалне услове њихове понуде, али ни то није било довољно. Тражили су да се територијално ограничимо, што није у складу са законом и значило би да одређени корисници "Радијус вектора" и "Коперникуса" имају Спорт клуб и Н1, а други их немају, рекао је Лучић.

Такође, како наводи, "Телекому" је била врло битна и гаранција квалитета садржаја на Спорт клубу, али "Јунајтед група" ни по коју цену није хтела да им понуди Нова спорт, који промовише као канал где ће бити најбољи спортски садржај.

Нама је била битна гаранција да ће и Спорт клуб, који узимамо на три године, остати са квалитетним садржајем, а да се неће десити да сав квалитетан садржај оде на Нова спорт и да тако преваримо кориснике, рекао је Лучић.

Он је додао да су изразили спремност и да читав "Телеком Србија" емитује канале "Јунајтед групе", укључујући Нова С, Нова спорт и Н1, и то писано потврдили.

Тиме смо евидентно показали спремност за постизање целовитог решења, јер у нашем последњем предлогу "Јунајтед медија" није имала никакав ризик, већ је очигледно могла да добије "Телеком Србију" као купца свих њихових канала, рекао је Лучић.

Међутим, како је навео, одговор је био да су добили захтев за моментално гашење сигнала.

Чак су нам и запретили да ће нас тужити за пиратерију уколико не угасимо њихове канале. За све ово имамо материјалне доказе. Постоји ли јача чињеница да неко неће договор од тога да нису желели да нам продуже право на само два месеца од постизања коначаног договора?, упитао је Лучић.

Лучић је додао да разуме бизнис одлуку СББ, односно "Јунајтед групе" да не да конкуренцији своје канале, јер су уложили десетине милиона евра у Премијер лигу и Европско првенство у фудбалу, али да не разуме "покушај спиновања, политизацију овог догађаја и прљаву кампању у којој се конкуренција вређа".

EUR/RSD 117.5606
Најновије вести