У хуманитарној акцији добио новац за лечење, донацијама купио нови аутомобил

У Хрватској су подигнуте оптужнице против Роберта Маталина и његове девојке Дорис Грегорине, јер су покренули хуманитарну акцију прикупљања новца под изговором да Роберт има леукемију и потребна су му средства за трансплантацију коштане сржи. Како се испоставило, од прикупљених донација купили су нови аутомобил.
п
Фото: Pixabay.com

У Хрватској одјекује превара пара који је имао финансијску корист од донација. Како преноси Дневник.хр, Роберт Маталин и његова девојка Дорис Грегорина покренули су хуманитарну акцију прикупљања помоћи за Роберта 2018. године, рекавши да болује од леукемије и да су му потребна средства за трансплантацију коштане сржи. Маталин је чак плакао да му је потребан новац за лечење јер није желео да му дете остане без оца.

Људи су му прискочили у помоћ и за њега прикупили скоро пола милиона куна (око 66.000 евра). Међу онима који су донирали за његово лечење били су и познати фудбалери Ведран Ћорлука и Златко Далић и многи други познати Хрвати и привредници.

Истрага је касније показала да је пар прикупио укупно око 31.000 евра и тим новцем купио нови аутомобил – ВВ Голф 7. Против Роберта Маталина и Дорис Грегорине подигнуте су оптужнице у којима се терете за изнуду веће суме новца.

Н1

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести