У Карловцима грешком сахрањен покојник под именом живог човека

Случај о коме брује Сремски Карловци последњих неколико дана могао би се подвести под рубрику „веровали или не“, и да није реч о немилом догађају могао би чак да има и комичну конотацију.
Sremski Karlovci/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Како незванично сазнајемо, прошле седмице пронађено је тело Карловчанина С.С. у кућици код гробља на Магарчевом брегу и након увиђаја полиције коме је присуствовао и лекар, али без слања на обдукцију, издата је потврда о смрти, међутим, испоставило се, на погрешно име.  Из непознатог разлога, уместо локално предузеће “Белило“ које се бави сахрањивањем, позвано је новосадско „Лисје „ и тело превезено у Нови Сад.

Грешком је преминули човек који је живео сам у поменутој кућици проглашен за бескућника који је у Карловцима познат по имену Исус, и који има исте иницијале (С.С), а кога је отац због проблематичног начина живота избацио из куће.

Добивши званичну информацију да им је  преминуо Исус , породица је преузела не проверавајући, тело и обавезу да га сахрани, поштујући сва правила и обичаје. Расплет у овој драми који је живот изрежирао, почео је да се догађа када је рођак заиста преминулог С.С. из Босне дошао да се распита за брата за кога је сазнао да је умро. Упутили су га на Патологију, одакле је добијена информација да нема покојника под траженим именом, а у „Лисју„ су му рекли да имају тело човека с истим именом али је презиме другачије.

Сутрадан по сахрани а ближњи су сматрали да је то  Исус, породица добија  његову фотографију снимљену код Четири лава где је обично проводио време. У шоку, рођаци одлазе у  полицију, која је покренула потрагу и заиста, у Новом Саду проналази живог Исуса! Одмах је наложена есхумација сахрањеног човека под погрешним, Исусовим, именом, која је обављена током викенда, и коначно леш послат на обдукцију.

Породица истраумирана следом догађаја који се одигравају од средине прошле седмице, није била сремна за разговор, чекајући званичне одговоре  од полиције. Они који су познавали обојицу актера ове немиле приче, кажу да су били сличне конституције и изгледа. Преминули је, према непотврђеним информацијама, боловао од рака, и верује се да је преминуо неколико дана пре но што је пронађен.

З. Мл.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести