У Н. Пазару од почетка епидемије од короне умрло 100 особа

НОВИ ПАЗАР: Од почетка епидемије коронавируса, у Општој болници у Новом Пазару, односно касније Регионалном Ковид центру у Новом Пазару, преминуле су 154 особе, од чега је 100 пацијената умрло од последица инфекције Ковид-19
novi pazar
Фото: Tanjug (video)

НОВИ ПАЗАР: Од почетка епидемије корона вируса, у Општој болници у Новом Пазару, односно касније Регионалном Ковид центру у Новом Пазару, преминуле су 154 особе, од чега је 100 пацијената умрло од последица инфекције Ковид-19, саопштила је та здравствена установа, по налогу Штаба након спекулација у јавности о броју умрлих.

Према тим подацима, од последица корона вируса у Новом Пазару је преминуо 81 пацијент, у Сјеници 12, а у Тутину седам, преноси РТВ Нови Пазар.

У том граду је данас одржан протест грађана који су тражили да буде објављен тачан број преминулих од корона виурса.

На протесту је затражана и смена координатора болнице Мирсада Ђерлека, бившег градоначелника, који је постављен када је директор Мехо Махмутових хоспитализован због срчани проблема.

Ђерлек је иначе по постављењу након скока броја заражених, а након Рамазана и предизборних скупова бошњачких странака, рекао да ће дати све од себе да помогне свим оболелим суграђанима.

На протесту је затражена и смена Кризног штаба, као и истрага о трошењу и коришћењу донација из земље и иностранства.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести