У Србији 214 новозаражених, преминуле две особе

БЕОГРАД:  У последња 24 сата у Србији је потврђено 214 нових случајева корона вируса, на основу 3.325 тестираних узорака, а преминуле су две особе.
korona test
Фото: Tanjug (AP Photo/Emilio Morenatti, File)

Према најновијим подацима Министарства здравља и Института "Батут", на респираторима у болницама широм Србије налазе се 24 пацијента.Хоспитализовано је 390 пацијената, објављено је на сајту цовид19.рс.

У Србији је до сада укупно оболело 36.260, преминуло је 776, а тестирано 1.236.184 људи.

Ово је пети дан за редом да је у Србији је регистровано више од 200 новозаражених.

У установама соц.заштите заражено 8 корисника и 10 радника

БЕОГРАД: У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено је осам корисника и 10 запослених, саопштило је данас Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања.

Присуство вируса ковид-19 потврђено је у Установи за децу и младе ''''Сремчица'''' у Београду, Центру за породични смештај и усвојење у Крагујевцу, Дневном боравку ''''Корнелије Станковић'''' при Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Београду, Прихватилишту за ургентну заштиту деце и омладине при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска у Београду, Градском Центру за социјални рад у Београду, Одељење Звездара, Геронтолошком центру Бачка Паланка, Геронтолошком центру у Крагујевцу.

Такође, вирус корона присутан је и у Дому за смештај одраслих и старијих ''''Џивџан'''' у Београду, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Свети Трифун'''' у Железнику, у Београду, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Нанини конаци'''' у Зрењанину.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1.080, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите 428.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести