У српским срединама на КиМ шест нових случајева, укупно 33

БЕОГРАД: У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа откривено је још шест особа заражених вирусом корона, што је укупно 33 оболелих, објавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић на Инстаграм профилу.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Како је навео, У Косовској Митровици откривено је једно новооболело лице, у Звечану и Зубином Потоку по 2 лица, а у Лепосавићу једно.

Заражени се налазе у Студентском центру у Косовској Митровици (17), у КБЦ Косовска Митровица (8), у КЦ Ниш (5), у КЦС Београд (2).

Ђурић је навео и да су у Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часамобилни тимови обавили пет прегледа и да ни у једном случају нису откривени симптоми корона вируса.

Он је навео и да у болници у Пасјану опремљен део за изолацију лица са 11 постеља, те да се чека одобрење епидемиолога да се припреми фискултурна сала са још 39 кревета.

"У Косовској Каменици смо поделили 25 пакета помоћи хране и хигијенских средстава, 1.100 заштитних маски и лекове за 70 лица. У Косовску Каменицу допремили смо и 3.000 кила брашна. У Обилићу смо поделили 58 прехрамбених пакета помоћи. У Штрпцу и Клокоту смо доставили храну за више породица. На подручју Приштине, Косова Поља и Липљана поделили смо 60 пакета помоћи, а у Пећи 40 пакета са храном и хигијенским средствима за угрожене грађане", навео је Ђурић.

Такође, Центру за социјални рад у Лепосавићу обезбеђена је додатних 150.000 динара за исплату једнократних помоћи и набавку пакета за социјално најугроженија лица.

У међувремену, како је навео, општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести