У Војводини 591 новозаражени, у Новом Саду 223

Током претходног дана у Војводини је регистровано 591 нових случајева. У Новом Саду је регистровано 223 новооболелих, саопштио је  Институт за јавно здравље Војводине.
korona pregled, Dom zdravlja Novi Sad
Фото: Дом здравља Нови Сад

Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста 20 до 39 година, а потом 40 до 59 година. У структури оболелих доминирају невакцинисане особе свих узраста.

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као неповољну. У овом тренутку на територији 41 општине и градова ситуација је ванредна, а у 4 општине ситуација је неповољна.

У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 11102. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 3036.

Институт сматра да у наредном периоду треба посветити пажњу поштовању предложених општих мера заштите на сваком месту и посебно потреби вакцинације што већег броја људи и подизању обухвата вакцинацијом.

 

Rizik
13.09.2021 • 16:48
Čekati u Kovid centru na Novom naselju je ogroman rizik za one koji ispadnu negativni na koronu, posle 6-10 časova čekanja u nebezbednim hodnicima, gde nema mesta ni igla da padne.Na 1.spratu(gde se uzimaju brisevi, a posle ide kod lekara na pregled), u hodniku širine 2m, i dužine 15m, u nenormalnoj gužvi stoji i sedi 40-tak bolesnih. Organizacija je 0. I ko nije zaražen(a ispadne da svaki 4 ima koronu), u tim nenormalnim uslovima će biti zaražen koronom-DOBIĆE JE! Šifra: čekali 8h. Užas!
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести