Ученици осмог разреда полагаће пробни завршни испит у петак и суботу

БЕОГРАД: Ученици осмог разреда основне школе полагаће у петак и суботу, 24. и 25. марта пробни завршни испит, саопштило је Министарство просвете.
ispit polaganje
Фото: pixabay.com

Пробни тест из математике почиње у петак, у 12.00 часова, а из српског, односно матерњег језика у суботу, у 9.00 часова, док се трећи тест из изборног предмета полаже истог дана у 11.30 часова.

Министар просвете, Бранко Ружић, рекао је да ће пробни завршни испит помоћи осмацима да провере своје знање, али и да се упознају са процедурама у вези са полагањем овог испита.

„Уједно, то је прилика да ученици процене колико су у овом тренутку спремни за предстојећи завршни испит, како би имали времена да употпуне своја знања, ово је прва генерација ученика која ће уместо комбинованог теста, као трећи тест, полагати један од пет предмета по избору“, рекао је министар. Како се наводи, пробни завршни испит полагаће око 64.747 ученика. Највећи број ученика, њих 38 одсто определио се да полаже тест из биологије, за географију 29 одсто, за историју око 16 одсто, њих девет одсто се пријавило да полаже хемију као изборни предмет, док се осам процената одлучило за физику.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести