Ухапшени због крађе тестова уложио жалбу судији

БЕОГРАД: Игор Стаменковић који се сумњичи за крађу тестова из математике и његов бранилац поднели су синоћ жалбу на решење којим му је одређено полицијско задржавање од 48 сати.
pisa testovi
Фото: Dnevnik, ilustracija

Бранилац осумњиченог адвокат Димитрије Илић не очекује да ће жалба бити усвојена, али се нада да тужилаштво неће тражити и одређивање притвора.

Саслушање Стаменковића у Вишем јавном тужилаштву очекује се у петак.

Према решењу о задржавању Стаменковић је извршио кривично дело повреда тајности података у стицају да кривичним дело одузимање туђе ствари.

Полиција је раније саопштила да се он сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Након тога је, како се сумња отишо у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом је тај примерак бацио у ве-це шољу и уништио га.

Полиција је навела да је Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, како додаје полиција, сумња се да је уз помоћ сина, решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације вајбер, делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести