УПАЉЕН МЕТЕО АЛАРМ РХМЗ упозорава: Током ноћи ће дувати умерен и јак ветар с ОЛУЈНИМ УДАРИМА! Ево шта очекује ЈУГ БАНАТА

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) најавио је да нас током ноћи очекује облачно време, понегде са слабом кишом, осим на југоистоку и истоку где ће бити суво.
vetar kosava2
Фото: pixabay.com

У брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије дуваће умерен и јак, краткотрајно и олујни, југозападни и јужни ветар, а такође ће и у току ноћи на југу дувати јак југоисточни ветар, са олујним ударима.

Током вечери облачно, понегде са слабом кишом, осим на југоистоку и истоку где ће бити суво. У брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије дуваће умерен и јак, краткотрајно и олујни, југозападни и јужни ветар. Такође, на југу Баната дуваће јак југоисточни ветар, током ноћи са олујним ударима, стоји у РХМЗ најави.

Како је најављено, у недељу ће се задржати натпросечно топло, максимална температура од 13 до 21 °С, ветровито време, дуваће умерен и јак јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни ветар.

Како су најавили метеоролози, дуваће умерен и јак јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни ветар. Олујни удари ветра очекују се у брдско-планинским пределима Динарског подручја, на југу Баната и у доњем Подунављу, киша ће претежно падати на југозападу Србије, нарочито у пограничном делу са Црном Гором, а повремено се очекује и у осталим пределима јужне Србије, као и на северу Војводине, али слабијег интензитета, док ће у остатку земље бити локална и краткотрајна појава, па се ће се задржати углавном суво.

Почетком следеће седмице облачно и хладније са честом појавом кише у свим крајевима.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести