УПАО У ПРОВАЛИЈУ ДУБОКУ ШЕСТ МЕТАРА, СМРТИ ГЛЕДАО У ОЧИ: Храбри ватрогасци спасили коња из јаме у селу код Цетиња, водили рачуна да животињу не повреде (ФОТО)

Цетиње: Права драма одиграла се у селу Добрска жупа код Цетиња када је крупан коњ упао у провалију дубоку шест метара. Несрећној животињи не би било спаса да на лице места нису изашли припадници Службе заштита и спашавања Подгорице.
5
Фото: RINA

- Одмах по дојави на терен је упућена једна посада са пет спасиоца.

Међутим, како је пао мрак спасиоци су морали да прекину акцију. Током јутарњих сати су поранили и опет дошли до животиње која је била у дубокој јами, рекао је за РИНУ Здравко Блечич командир Службе заштите и спашавања Подгорица.

Фото: RINA

Спасиоци су уложили надљудске напоре како би спасили изнемоглу животињу и на крају су у томе успели. Због несприступачности самог терена морали су да импровизују, а све време су пазили да коња на било који начин не повреде.

Фото: RINA

- Сва опрема је донета на руке, котурачу су накачили на штанглу на коју се шлепају камиони. Коња су опасали широким тракама, како му танки конопци не би направили ране. Из два потеза су га извукли и оно што је најважније животиња је на безбедном и у добром стању, истакао је Блечић.

Претпоставља се да је коњ случајно упао у добоку јаму, а захваљујући храбрим ватрогасцима избегнут је ружан сценарио.

РИНА

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести