УРУЧЕНЕ ПРВЕ СТУДЕНТСКЕ КАРТИЦЕ  Пријавило се 60.000 академаца

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић уручили су данас прве студентске картице, које ће академцима омогућавати низ погодности.
studentske kartice Tanjug
Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Картице су у Банци Поштанска штедионица уручене студентима Катарини Телебак, Богдану Павловицу и Ђорђу Вранићу Тутушу.

Министар Мали је након уручивања картица рекао да се до сада пријавило око 60.000 студената а да се дневно пријављује око 3.000 нових студената

"Још једно обећање које смо дали, испунили смо. Погодности које ова картица нуди су нешто што студенти не би требало да не искористе", рекао је он.

Подсетио је да су у среду потписана 24 уговора са 24 компаније које нуде разне бенефите и навео да Ер Србија нуди 10 одсто попуста на авио-карте, Србијавоз 20 одсто на возне карте, Путеви Србије два одсто на путарину, биоскопи Синеплекс 15 одсто на биоскопске улазнице.

Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

"Стално стижу нови захтеви студената које фирме да зовемо, па је од пре два дана највише захтева да се укључе и Скијалишта Србије и понуде попуст на ски пасове за предстојећу сезону. Разговарао сам са директором  Скијалишта Србије и рекао је да ће они дати 15 одсто попуста", рекао је Мали.

Позвао је студенте да предлажу фирме и институције чији су им попусти важни да би се преговарало са њима, а компаније и предузећа да се придруже овој акцији.                

 Министарка Славица Ђукиц Дејановић је навела да се за картице могу пријављивати не само студенти основних, него и мастер и докторских студија.

"Платне  студентске картице улазе у процес који значи заједништво студената, Владе Србије и све већег броја компанија и субјеката којима је стало до тога да наши студенти имају бољи материјални положај и да им то помогне у остварењу њиховог основног циља, а то је да заврше студије", рекла је она.

Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Председник Изврсног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић, најавио је да ће ова банка студентима који узму картице, омогућити статус ВИП клијената за добијање стамбеног кредита када буду завршили факултет.

"30.000 студената ће данас и сутра добити телефонске поруке где могу да преузму картицу. То могу да ураде и студенти на Косову и Метохији, с обзиром да смо ми као банка тамо присутни и у пет експозитура које имамо моћи ће да подигну картице", рекао је он.

Студенткиња Катарина Телебак, која је прва добила картицу, и студент Александар Дељковић, студент продекан Биолошког факултета, позвали су колеге да се пријаве за  картице и искористе бенефите које им оне омогућавају.

Примена студентских картица почеће 1. децембра.

EUR/RSD 117.0698
Најновије вести