Успешно изведена тактичка вежба са бојевим гађањем

БЕОГРАД: Припадници Четврте бригаде Копнене војске успешно су данас извели тактичку вежбу са бојевим гађањем "Заједнички удар 2020" на Војном комплексу "Пасуљанске ливаде", саопштило је Министарство одбране.
Vežba "Zajednički udar 2020“ Foto: mod.gov.rs
Фото: Вежба "Заједнички удар 2020“ Фото: mod.gov.rs

У том војном комплексу, у коме су припадници Четврте бригаде од 24. новембра, реализована обука војника и старешина у условима блиским реалним за борбену употребу кључног наоружања које се налази у јединици.

Програмом обуке предвиђена су увежбавања тактичких радњи и поступака и реализација бојевих гађања пешадијских, тенковских, механизованих и артиљеријских јединица.

Круна целокупне обуке јесу тактичке вежбе и тактичке вежбе са бојевим гађањем, међу којима је ова која је данас изведена.

Командант Четврте бригаде пуковник Новица Петровић истакао је да су јединице Четврте бригаде Копнене војске у претходних десет дана реализовале садржаје обуке.

Објаснио је да је део пешадијских, артиљеријских, тенковских и механизованих јединица изводио тактичка увежбавања, тактичке вежбе и тактичке вежбе са бојевим гађањима.

Thumbnail

"Реализацијом тих вежби, овде на полигону, желели смо да остваримо циљ како би подигли употребну вредност наших јединица и да радимо на подизању борбене готовости како би били у стању да одговоримо наменским задацима који се пред јединице постављају" нагласио је пуковник Петровић.

Истакао је да је задовољан радом свих припадника Четврте бригаде и трудом који су уложили у извођење ове вежбе.

Посебно је, каже, задовољан, реализацијом ватрених задатака и извршењем гађања која су реализована у оквиру тактичких вежби са бојевим гађањем.

Према његовим речима, осим редовних задатака које припадници Четврте бригаде обављају у Копненој зони безбедности, тежиште је на обуци како би били спремни за извршење свих циљева и употребу јединица.

Током реализације свих активности, закључио је пуковник Петровић, предузимане су све прописане мере како се заштитило здравље људи, имајући у виду пандемију вирусакорона.

Командант 46. тенковског батаљона мајор Љубиша Мићић рекао је да су на полигону "Пасуљанске ливаде" реализована школска гађања, посадна бојева гађања, тактичке вежбе, тактичка увежбавања и тактичка вежба са бојевим гађањем.

"Данас је изведена тактичка вежба са бојевим гађајем - тенковска чета у нападу ојачана механизованим водом. Људство које је учествовало у извођењу вежбе је мотивисано", рекао је мајор Мићић.

Оценио је да су резултати гађања врло добри и одлични и да је задовољан залагањем људства у сложеним временским условима.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести