СРБИЈА НА НОГАМА! Потрага за малом Данком (2) се наставља оперативним полицијским путем ОТАЦ НИЈЕ БИО НА ПОЛИГРАФУ, МАЈЦИ ОДУЗЕТ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН (ФОТО)

Након што је полиција утврдила да се нестала девојчица Данка Илић не налази на 10 квадратних километара који су претраживани током јучерашњег и данашњег дана у месту Бањско Поље код Бора, потрага за девојчицом ће се наставити оперативним путем.
1
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Како јавља Танјугов извештач са терена, полиција је утврдила да она није у том рејону и даље се наставља са оперативним радом, односно прелази се на оперативну претрагу.

Како сазнаје Танјуг, отац до сада није ишао на полиграф, док је од мајке узет мобилни телефон на вештачење.

"Тако се ради када су овакви случајеви у питању, мора да се испитају сви њихови контакти, да ли су можда у све ово умешане неке треће особе, за које родитељи нису знали. Или нису били свесни уопште туђих планова, тако да ће истрага ићи и даље. Наравно, радиће се на томе док се не открије где је нестала девојчица и уопште да ли је нестала, да ли је отета и шта се догодило са њом", јавља Танјугов извештач са терена.

Терен на коме се вршила потрага је обишао и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

Током протеклих 27 сати, у потрази за Данком Илић, чији је нестанак пријављен у уторак, учествовало је више од 500 припадника Министарства унутрашњих послова - Жандармерија, полиција опште надлежности, Управа криминалистичке полиције, Управа за технику, Хеликоптерска јединица, Сектор за ванредне ситуације, Управа саобраћајне полиције, Полицијска управа у Бору, као и Горска служба спасавања и чланови добровољног ватрогасног друштва.

МУП  се хитно огласио: Девојчица није на овом подручју

Потрага за малом  Данком Илић (2) која је нестала у месту Бањско Поље код Бора, траје од јуче поподне и у њу су укључени полиција, припадници Горске службе спасавања, грађани... По први пут је упаљен систем обавештавања "Пронађи ме".

Припадници Министарства унутрашњих послова, након 27 сати детаљне претраге терена у потрази за двогодишњом Данком Илић у приградском насељу Бањско Поље и Брестовачкој бањи, обуставили су даљу претрагу с обзиром на то да сви досадашњи резултати указују да се девојчица не налази на овом подручју површине од око 10 квадратних километара, саопштено је из МУП-а.

Полиција наставља интензиван оперативан рад у циљу утврђивања свих чињеница и околности у вези са нестанком детета, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Снимак надзорне камере прегледа полиција

Са надзорне камере која се налази у дворишту куће мештанке Јасмине С. из Бањског Поља, скинут је снимак који је прегледала полиција.

Како је испричала за МОНДО полиција је снимке узела око 19 часова и 30 минута.

"Уградила сам камеру пре око месец дана само због безбедности мајке јер се бавим туризмом, иначе је ово насеље мирно и сигурно. Живим овде 30 година и никад се није десио никакав проблем. Сад је испало да је добро што сам уградила камеру ако снимак може да помогне у истрази. На снимку се видело да је мајка са децом прошла улицом. Око десет минута касније дошао је и отац. Десетак минута касније стигла је и полицијска патрола. Надам се да ће ускоро пронаћи девојчицу", казала је саговорница.

Малена Данка Илић (2) нестала је јуче у Бањском Пољу око 13.45 сати док је њена мајка давала воду другом детету, а мештани Брестовца, села из ког потиче девојчицина мајка Ивана, у шоку су због целокупне ситуације. У поменутом селу живе Иванини отац, брат и деда.

Имали су већ трагедију у породици

Како наводе комшија Милан Атанасковић за наш портал, они су добри, мирни и фини људи, са којима нико није никада имао проблем. Ипак, сви су у шоку јер је нестало тако мало дете.

"Људи су фини имали су трагедију у породици. Умрла је баба, њена мајка врло рано, млада. Како да ме не зачуди, то је стварно страшно да нестане дете, али ја ту ништа не могу да помогнем", рекао је наш саговорник.

Он додаје да је њеног син ватрогасац, да је учествовао у потрази за девојчицом и да су претраживали метар по метар.

"Мој син је ватрогасац, позвали су га, био је тамо целе ноћи. Претраживали су метар по метар. Ја сам мислио да ће бити успешно, за сада нема ништа. Надамо се да ће се појавити жива и здрава", рекао нам је.

Како јавља наша репортерка из Брестовца, комшије и житељи овог села код Бора су згранути и кажу да је то једна добра и вредна породица, те не могу да схвате да их је ово задесило.

Телефон мајке на вештачењу

Ивани Илић, мајци девојчице нестале девојчице Данке Илић (2) полиција је узела телефон и послала на вештачење

Полиција испитује све контакте породице нестале Данке Илић и њихове односе, пише Блиц.

Потрага за девојчицом полако улази у другу ноћ.

 Деда се боји да је отета

Милан Илић, деда нестале девојчице Данке Илић (2) огласио се за Вести "Блиц" телевизије и открио да почиње да сумња да је његова унука киднапована јер, како каже, не може да разуме да за 24 сата "толики број људи и припадника полиције и Жандармерије не може да је пронађе".

„Још се надам да је жива, али невероватно је да нико не може да је нађе од оволико људи. Само једна солуција ми се врти по глави, да је киднапована. Али не могу то да тврдим. Не могу ништа да тврдим. Жандармерија, дронови, хеликоптери, цела Србија је била овде и сви су је тражили. Људи су били раздаљени једни од других на метар. И нико не може да је нађе“, рекао је Милан.

Фото: MUP Srbije

Такође, рекао је да га плаши чињеница да је бугарска граница близу.

- До бугарске границе може да се стигне новим путем за 45 минута, највише сат времена. Није тачно да је потребно пет сати, као што је неко рекао јутрос на телевизији. Кладово је већ много даље, до тамо има 150 километара, али Бугарска је много близу.

Проширена потрага

Како јавља репортер Танјуга, проширена је потрага за несталом Данком, али за сада још нема нових информација.

Потрага се шири даље ка насељеном делу Бањског Поља, а ту су и жандари са добровољцима.

Фото: MUP Srbije

Терен претражују припадници Жандармерије, Горске службе спашавања и грађани добровољци, а дронови и даље надлећу то подручје.

Кућа девојчице из које  је нестала је мало изнад насеља, а део око куће је већ  претражен, кажу надлежни.

Грађани који су се јуче појавили у великом броју и поред најбоље намере да помогну, правили су гужву и ометали полицијске псе, па је зато данас потрага организована другачије.

Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Због гужве псима трагачима су се мешали мириси, због чега се данас терен претражује у мањим групама добровољаца од по 20 људи, који се деле и иду са полицијом, јавља репортер Тањуга.

Сви власници викендица у насељу добили су позив да дођу и отворе своје објекте, како би се извршила претрага тих објеката и отклонила свака сумња.

Мештани су, како кажу, збуњени и страхују да је неко девојчицу можда отео и  колима одвезао у непознатом правцу.

Због тога се проверавају сва возила на неколико пунктова полиције.

Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Како се може чути, породица није имућна и искључен је мотив да је можда девојчица отета због откупа.

Ипак, нејасно је како је девојчица за свега 15 минута, колико је требало полицији да дође и крене у потрагу, нестала с обзром да није могла далеко да оде.

Грозни коментари

И док цела Србија трага за несталом малом Данком (2), мушкарац на друштвеним мрежама изнео је тврдње које су згрозиле јавност.

На већини објава које апелују и које позивају јавност да се придруже у потрази за малом Данком мушкарац је коментарисао наводећи на то да он зна где се она налази.

"Управо сам је самлео"

"Ево шта ради тај Тик Ток и друштвене мреће детету од две године, дају мобилни па се дописује са одраслим мушкарцима"

"Претворио сам је у фаширано месо" гласили су само неки од коментара.

Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ови коментари потресли су целу Србију! А испод сваког коментара корисници друштвених мража масовно су осудили и напали овог мушкарца који се у јавности представља као мучитељ, силоватељ и кољач. Такође у опису његовог профила се води паролом: Србе на врбе! 

Отац на полиграфу

Иначе, родитељи мале Данке Илић дали су исказ у полицији, након чега је отац подвргнут полиграфском тестирању, док мајка није, јер је у другом стању.

Отац је испитан о свим околностима нестанка детета, шта тачно зна о томе, али и у каквим је односима са супругом Иваном, мајком детета.

Полиција сада упоређује њихове изјаве са околностима нестанка девојчице, животним и породичним приликама.

Упоредо са тим потрага и даље траје, а истрага нестанка Данке иде у неколико праваца.

Подсетимо, отац мале Данке данас се огласио на друштвеним мрежама и оставио поруку: "Злато татино, наћи ће те тата! Свете мој мали".

Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Данка Илић (2) нестала је у уторак око 13 часова у приградском насељу Бањско поље код града Бора. Потрага за девојчицом и даље траје, а како су навели из полиције, а акција је трајала читаву ноћ и даље се наставља.

Родитељи су апеловали на све оне који имају било какву информацију или виде негде Данку да обавесте полицију или да се јаве на број телефона 0652816041.

Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести