Велика врућина, притисак мало изнад нормале

НОВИ САД: Претежно сунчано и велика врућина. Ветар умерен југоисточни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура 21, а максимална око 37 степени.
Suncano vreme na Strandu
Фото: Дневник/Ф. Бакић

ВОЈВОДИНА: Претежно сунчано и велика врућина. Ветар умерен југоисточни, у јужном Банату повремено појачан. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура 20, а максимална 38 степени.

СРБИЈА: Претежно сунчано и велика врућина. По подне на југозападу и западу Србије развој облака може условити ређу појаву краткотрајних локалних пљускова са грмљавином. Ветар умерен југоисточни. Притисак око нормале. Минимална температура 16, а максимална 38 степени.

НАРЕДНИХ ДАНА: У уторак претежно сунчано и још већа врућина. По подне на југозападу и западу Србије развој облака може условити ређу појаву краткотрајних локалних пљускова са грмљавином. У среду претежно сунчано и такође велика врућина, али су могући местимични локални пљускови поподне уз мање освежење. У четвртак на северу Србије мало мања врућина, а на југу и даље врело. Врућине се настављају, а максималне температуре неће падати испод 30 степени, најмање до почетка августа.

Фото: meteos.rs

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА: Даљи пораст максималне дневне температуре ваздуха неће погодовати хронично оболелим и осетљивим особама. Срчаним болесницима се саветује посебан опрез. Метеоропатске реакције су могуће у виду малаксалости и главобоље. Препоручује се боравак у хладовини или климатизованим просторијама (нарочито у периоду од 11 до 17 часова), као и примена адекватних мера заштите од УВ зрачења.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести