Веран Матић:Јовановић још без обећане помоћи за обнову куће

БЕОГРАД: Председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић обавестио је председницу Владе Србије Ану Брнабић да новинар портала “Жиг инфо” Милан Јовановић још није добио новчану помоћ од Општине Гроцка за обнову изгореле куће, и подсетио премијерку да је обећала да ће се бавити решавањем Јовановићевог проблема.
Veran Matić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Матић је за Удружење новинара Србије (УНС) рекао да је премијерку замолио да се пронађе други извор средстава, како би се завршили неопходни радови на кући Јовановића, која је изгорела у децембру прошле године.

У општини Гроцка, наводи Матић, не постоји воља да се сакупи новац да се, како каже, не би замерили бившем председнику Општине Драгољубу Симоновићу, којем се суди под оптужбом да је налогодавац паљевине куће Јовановића.

Недостатак воље да се надокнади нанета штета бар када је о имовини реч, лоша је порука, сматра Матић, о некажњивости насиља над новинарима.

УНС подсећа да се Матић у августу ове године састао са Јовановићем и председницом Општине Гроцка Живадинком Аврамовић коју је, како се наводи, известио да је за потпуну реконструкцију куће Јовановића потребно још око милион динара.

“Аврамовић је рекла да би могли да помогну из буџета из којег исплаћују помоћ грађанима, када се догоди пожар и то не више од 50.000 динара. Колега Јовановић је рекао да тај новац дају неком другом“, рекао је Матић.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести