Војводина: Већи број отпуста из болница него пријема

БЕОГРАД: Покрајински секретар за здравство проф. Зоран Гојковић каже да у Војводини опада број новозаражених пацијената вирусом корона, да је последњих четири-пет дана већи број отпуста из болница него што је било пријема.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Zoran Gojković Foto: Tanjug/video
Фото: Покрајински секретар за здравство проф. Зоран Гојковић Фото: Танјуг/видео

Он је рекао новинарима, након састанка министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница, да је у ковид болницама у Војводини тренутно смештено мање од 800 пацијената.

"Морамо наставити континуирано да спроводимо све што смо говорили претходних четири пет месеци, а посебно на чему инсистирамо задњих месец дана. То је пут којим ћемо изаћи из ове кризе", рекао је Гојковић.

У северној покрајини на болничком лечењу је и око 2.000 пацијената који нису заражзени вирусом корона и који болују од неких других болести.

"Покушавамо свим пацијентима да пружимо најбољу здравствену негу. На болничком лечењу има хроничних болесника, онколошних пацијенат, хируршких пацијената, кардиоваскуларних болесника. Како се буде смањивао прилив ковид пацијената повећаваће се капацитети нон ковид болница", навео је он.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести