Врање: 39 станова за припаднике снага безбедности

ВРАЊЕ: Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је у Врању кључеве за 39 станова припадницима снага безбедности и том приликом поручио да је држава овим систематским решавањем стамбеног питања започела процес градње будућности за људе у нашој земљи.
s
Фото: MUP

Управо изградња станова за припаднике снага безбедности, коју је покренуо председник Вучић, показује како се брине о људима, о сваком човеку у овој земљи,  јер нису само припадници снага безбедности ти који ће имати прилику да купе ове станове, проширићемо пројекат и на друге категорије. Управо то показује да се данас више брине о људима, да имају квалитетнији живот и да наша деца имају будућност у Србији, поручио је Стефановић.

Он је истакао да је данашњим усељењем припадника снага безбедности испуњено обећање, које је председник Србије Александар Вучић дао, када је постављен камен-темељац за градњу станова у Врању.

Припадници полиције, војске и БИА су на првој линије одбране наше земље и свако ко је дан провео у овим системима зна колико је њихов посао тежак, колико одрицања подразумева и колико су њихове породице забринуте када су они на задацима. Ово је само једна од ствари коју чинимо да макар не морате да бринете за овај важан део своје егзистенције и да вам као држава покажемо поштовање за све што радите за Србију, рекао је Стефановић обраћајући се припадницима снага безбедности, који станове у оквиру пројекта државне станоградње имају прилику да купе по знатно повољнијим ценама од тржишних.

Фото: MUP

Министар одбране Александар Вулин истакао је да је од времена Тита, Александар Вучић први човек који води Србију, а који је покренуо планско и систематски организовано збрињавање свих припадника служби безбедности.

Чекали смо деценијама да дође човек који ће бити у стању да организује читаву државу и да каже да припадници служби безбедности имају разлога да буду чувани, поштовани и да имају повољније могућности да реше и овај веома важан животни проблем, истакао је Вулин.

После деценија чекања, нагласио је министар Вулин, дочекали смо да се о припадницима снага безбедности води рачуна на посебан начин, да се каже колико су изузетни, да се каже колико су важни и да се каже колико ова држава мисли и брине о њима.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је истакао да је око изграђених зграда за припаднике снага безбедности планирана и градња инфраструктурних објеката, као и објеката услужних делатности, што ће значајно допринети квалитету живота станара тог дела Врања.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести