Вулин: Нова балистичка опрема за припаднике “Кобри”

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића присуствовао је представљању нове заштитне балистичке опреме припадника Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре".
k
Фото: Министарство одбране Републике Србије

"Батаљон Војне полиције специјалне намене “Кобре” је свакако у самом врху наше Војске, али и не само наше војске. Припадници батаљона су опремљени свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди", истакао је Вулин, саопштило је ресорно министарство.

Он је рекао да је посебно поносан што су сва њихова заштитна опрема и њихове униформе произведене од домаће памети и домаћег знања.

"Реч је о људима који се бирају по посебном принципу, посебном критеријуму. Они су максимално посвећени свом послу, максимално посвећени својој земљи и свом позиву, посвећени својој Војсци", нагласио је Вулин.

Вулин је истакао да Министарство одбране чини све да припадници “Кобри” буду опремљени у складу са највишим светским критеријумима, да се не стиде ни једне друге сличне јединице на свету, да се унапреди и њихов материјални положај, као и да се процес унапређења њихових техничких потреба приведе крају и непрекидно унапређује.

"Ови људи воле свој посао, воле своју Војску и зато су ту да чувају Србију и да сваки пут буду у стању да одговоре на најсложеније изазове и најсложеније задатке и да сви заједно будемо поносни на њих као што су и они поносни на своју земљу", поручио је министар.

Према речима команданта Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ потпуковника Горана Цолића, у оквиру опремања Војске Србије новим наоружањем и опремом, у протеклом периоду и Батаљон “Кобри” опремљен је заштитном балистичком опремом.

"Министар одбране је имао прилику да се током данашњег обиласка увери у функционалност и квалитет добијене опреме. Иначе, та опрема је домаће производње, и обезбеђује врхунску заштиту наших припадника. У свету, јединице сличне намене, користе исту опрему", нагласио је Цолић додајући да су припадници јединице задовољни квалитетом опреме.

Како је истакао Цолић, министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије дају изузетан допринос обезбеђењу опреме и побољшању стандарда припадника јединице.

Комплет заштитне балистичке опреме обухвата заштитни балистички прслук, носач балистичких плоча, заштитну балистичку кацигу, штитнике за колена и лактове, опасач са футролама за ношење свих елемената наоружања и опреме, заштитне балистичке наочаре и рукавице.

Обиласку у београдској касарни " Генерал Јован Мишковић", присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Управе војне полиције Генералштаба бригадни генерал Рајко Миловановић.

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести