Вулин у Орешцу пред вежбу полиције и војске "Одговор 2021"

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је данас у Орешцу увежбавању припадника МУП-а и Војске Србије пред предстојећу здружену тактичко-показну вежбу "Одговор 2021", саопштило је Министарство унутрашњих послова.
vulin
Фото: МУП

Како је објаснио Вулин, припадници елитних јединица полиције и војске ће кроз ову вежбу показати да у тренутку угрожености безбедности народа и земље, и свих Срба где год да се они налазе, постају оружане снаге Србије, спремне да заједнички стану у заштиту свог народа.

Указао је да овај вид заједничке вежбе полиције и војске по величини и комплексности никада није рађен у модерној историји Србије.

"Приказаћемо како се у случају угрожености, у складу са законом, успоставља врховна команда, позиција врховног команданта, начин функционисања наших јединица, па све до техничких детаља како би се наше јединице на терену понашале да је безбедност нашег народа, наше земље, и Срба где год да се они налазе, на било који начин угрожена", навео је Вулин.

Фото: МУП

Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем "Одговор 2021" за циљ има да прикаже одлучност, увежбаност, ватрене могућности и висок ниво садејства и сарадње јединица МУП-а и Војске Србије у извођењу здружене операције.

У предстојећој вежби учествују припадници Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице и Хеликоптерске јединице МУП-а и припадници Војске Србије из састава Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести