Вулин: Војска Србије у Зони гарант мира и стабилности

КУРШУМЛИЈА: Сви припадници Војске Србије у Копненој зони безбедности испуњавају своје задатке и у потпуности контролишу административну линију у складу са Војнотехничким споразумом, рекао је данас министар одбране Александар Вулин након обиласка базе „Добросин“ у Копненој зони безбедности.
МОД/Министар Вулин у КЗБ
Фото: МОД/Министар Вулин у КЗБ

"Војска Србије је у стању да обезбеди мир, сигурност, поштовање закона за све грађане наше земље, без обзира на њихову веру или националност", навео је Вулин.

Након приказа дела оперативних способности базе и поступка људства у случају напада на базу, командир базе „Добросин“ поручник Јанош Кардош истакао је да су припадници Војске Србије ангажовани у овој бази прошли обуку пре упућивања у Копнену зону безбедности, како би што успешније могли да реализују све добијене задатке.

"Својом инфраструктуром и модерним средствима ратне технике база Добросин омогућава људству да изузетно мотивисано извршава све добијене задатке. Сви припадници базе који су ангажовани на обезбеђивању административне линије и контроли Копнене зоне безбедности су професионални састав, обучен да одговори на све ризике и претње безбедности и велики су гарант грађанима за стабилност и безбедност у Копненој зони безбедности", нагласио је Кардош.

Припаднике Војске Србије у бази „Добросин“ обишли су и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и командант Четврте бригаде копнене војске пуковник Новица Петровић.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести