Заједно за бољи квалитет живота особа са инвалидитетом

БЕОГРАД: У Старом двору данас је одржана трећа седница Савета за особе са инвалидитетом, којој је председавао градоначелник Синиша Мали и присуствовао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на којој се разговарало о побољшању положаја особа са инвалидитетом.
zoran djordjevic
Фото: Tanjug (Z.Žestić, arhiva)

Министар Ђорђевић је рекао да му је драго што му је пружена прилика да буде гост и да је договор да на сваком следећем састанку буду представници министарства које води, као и да једна од наредних седница буде организована у том министарству. 

Он је навео да особе са инвалидитетом неће бити заборављене и прецизирао да је Министарство ове године за помоћ њима определило 1,168 милијарди динара.

"Желимо да тај новац у наредним годинама буде још функционалније распоређен и на томе ћемо заједно да радимо, а савети, дијалог и контакт са удружењима су најбољи начин да се види ефекат утрошка финансијских средстава. Наставићемо заједно да радимо и очекујем велики напредак", закључио је Ðорђевић.

Након састанка, Мали је истакао да Београд наставља са одговорном социјалном политиком, поготово према онима којима су помоћ и подршка најпотребнији.

Навео је да је у протекле три године кроз рад Савета у граду много урађено за бољи квалитет живота особа са инвалидитетом и да је 112 особа завршило потребне обуке и нашло стално запослење.

"На то смо веома поносни и то ће бити приоритет у раду и у наредном периоду", рекао је Мали.

Такође, 55 семафора унапређено је да буду и звучни семафори, а то ће бити урађено на још 13 семафора.

"Трудићемо се да свака нова улица, након обнове, такође добије звучне семафоре како би тим људима омогућили квалитетнији живот", рекао је Мали.

Он је назначио да град никад више новца није издвојио за активности удружења која раде са особама са инвалидитетом, којих у Београди има 58.

Такође, ради се на опремању дневних боравака за децу и омладину са сметњама у развоју како би могли да се баве спортом.

Уз захвалности министру Ђорђевићу што је прихватио позив на седницу Савета, Мали је најавио да ће низом активности бити обележен дан који је посвећен особама са инвалидитетом, 3. децембар.

"Не желимо да то буде само један дан, желимо да се свакодневно бавимо унапређењем положаја тих људи и направидћемо недељу посвећену њима, коју ћемо искористирти да кроз разне активностима покажемо и докажемо шта смо урадили и шта ћемо тек урадити за њих", рекао је Мали.

EUR/RSD 118.0507
Најновије вести