Заседа Кризни штаб, очекују се ПЦР и карантин за улазак у Србију

БЕОГРАД: Седница Кризног штаба, на којој би, према ранијим најавама, требало да се донесу одлуке о условима за улазак у Србију у празничном периоду, почела је око 15.30.
krizni stab
Фото: Tanjug, ilustracija

Седници у Палати Србија присуствује и премијерка Ана Брнабић.Досадашње мере "истичу" сутра, 15. децембра, али нема сумње да ће бити продужене, што је у недељу најавио и члан Кризног штаба, епидемиолог Предраг Кон.

Он је навео да ће на данашњој седници свакако бити одлучено о продужењу мера које већ постоје, и о евентуалном увођењу нових.

"С тим што је разрешено да ли ће бити нових мера на границама - хоће, сад је само техничко питање како ће се то спровести. Тако да је то одлучено", рекао је Кон.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је да ће морати да буду уведене мере за држављане Србије који из иностранства долазе у земљу, и то попут оних које су на снази у тим државама.

"Негативан ПЦР тест, не старији од 48 сати, а они који га немају, мораће у карантин 10 дана", појаснио је Тиодоровић.

Он је рекао и да се очекивало смиривање ситуације, до чега није дошло, те да ће, ако се овако настави, Кризни штаб морати да размишља о увођењу ванредног стања и полицијског часа.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести