Завејана и непроходна најкритичнија деоница у Србији: Не може се преко Одвраћенице, јак ветар за пар минута направи наносе високе неколико метара (ФОТО)

ИВАЊИЦА: Пут преко Голије који спаја Ивањицу са Новим Пазаром од ноћас је у прекиду. Деоница на Одвраћеници и ове зиме једна је од најризичнијих у Србији.
и
Фото: РИНА

- Путари су све време у приправности, али нема поенту прочишћавату тај пут, кад након обављеног посла јак ветар поново направи наносе висине и до неколико метара. Сачекаћемо да стане ветар, како би се стекли услови за адекватно чишћење деонице. Путари су ангажовани макимално и предано обављају свој посао, извели су две успешне акције спасавања мештана, рекао је за РИНУ Витомир Арсовић из Путева Ивањица.

Јако снежно невреме поново је направило проблеме на електро-мрежи, а неколико стотина људи је остало без електричне енергије.

- Велика количина мокрог снега направила је проблеме на систему снабдевања електричном енергијом. Све екипе су на терену како би успоставили снабдевање, а у акцију се укључили припадници Сектора за ванредне ситуација који су дали теренска возила као и локална самоуправа. Имамо доста непроходних некатегорисаних путева на Голији, мештани су сачекали да стане снег како би се и они укључили у акцију пробијања. Надамо се да ће током дана бити оспособљен прилаз до сваке куће - каже Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Фото: РИНА

Путари Златиборског округа читаву ноћ провели на терену, сви путеви проходни

На територији Златиброског округа током ноћи смањен је интензитет падавина, сви путеви су проходни и нормализован саобраћај.

- Ангажована је тешка механизација, шест грејдера послати је на најкритичње тачке. Најтеже стање било је на Тавнику и Боровој Глави где су била ангажована два грејдера. Поред тешке механизације на терену је било и 16 камиона. Путеви су чишчени по приоритетима, а посао путарима отежавао је јак ветар. У осам сати је скинута забрана са главих путних праваца ка Црној Гори, изјавио је Ален Мушановић из Путева Ужице.

Он је истакао да се тренутно чисте путеви другог и трећег приоритета, а саобраћај се одвија без већих проблема.

РИНА

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести