Због клизишта угрожени друмски и железнички саобраћај

ПРИБОЈ: Због клизишта у месту Глишина вода, путнички саобраћај на путу другог реда од Бистрице до Увца и границе са Босном и Херцеговином, одвија се једном коловозном траком и уз употребу светлосне сигнализације. 

Такође, клизиште је угрозило и нормално фунционисање железничког саобраћај на прузи Београд - Бар, а опасност прети и за неколико домаћинстава. 

Општина Прибој немоћна је да реши овај проблем без помоћи надлежних државних органа, речено нам је у тој општини.

По налогу републичког саобраћајног инспектора радници предузећа Путеви а.д из Ужица затворили су једну коловозну траку за саобраћај и поставили светлосну сигнализацију. 

Начелник општинског Штаба за ванредне ситуације општине Прибој Борис Мрдовић каже да је ово дугогодишњи проблем са којим се општина сусреће, али да она не може сама да га реши. 

"О овом проблему обавештени су републички Штаб за ванредне ситуације и надлежна министарства и инспекцијске службе. Сада је у опасност доведен друмски и железнички саобраћај на овој деоници пута. Очекујемо помоћ стручних људи како би се сагледала цела ситуација и што пре реаговало", рекао је Мрдовић.

Подсетио је да је због клизишта на овом делу дошло до пуцања водоводних цеви, то је житељима старог дела града донело проблем с водом за пиће, а додао је и да су угрожена домаћинства која се налазе у непосредној близини клизишта.

Velimir
22.03.2018 • 18:53
Signalizacija danas postavljena nema logike.
Zaustavlja auta bas ispod klizista...
Velimir
22.03.2018 • 18:56
Signalizacija zaustavlja vozila na nekoliko minuta pravo ispod moguceg odrona!!!da li je to normalno?
EUR/RSD 117.5751
Најновије вести