Здравствени систем Србије богатији за 300 најбољих радника

Најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији данас су уручени уговори о запослењу.
medicinari
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Посао добија 100 лекара и 200 медицинских сестара, а уговоре о раду им је у Палати Србија уручио председник Александар Вучић.

Свечаности су присуствовали министар здравља Златибор Лончар, декани медицинских факултета, директори Клиничких центара, као и директори болница.

Министарство здравља покренуло је 2018. године Програм запошљавања најбољих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, а све у циљу омогућавања најбољим младим лекарима и сестрама наставак професионалног усавршавања у Србији.

Иначе, у оквиру тог пројекта посао, специјализацију и докторске студије до јуна ове године добило је 411 најуспешнијих младих лекара, доктора медицине, као и 700 медицинских сестара и техничара.

Када младост и памет ове земље, најталентованији и највреднији остају да у својој земљи граде професионални и животни пут, Србија се развија и напредује, поручено је на церемонији.

Програм запошљавања најбољих дипломаца понавља се пети пут и заслужује реч - традиција, а Влада Србије ће се трудити да тако и остане, поручила је данас декан Медицинског факултета Универзитета у Приштини, др Татјана Новаковић.

Она је на додели уговора о запослењу најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих школа у Србији поручила да је здравствени систем наше земље од данас богатији за 300 радника и стручњака.

“Држава испуњава обећања и мисли на будућност наше деце. Овим пројектом се ствара систем вредности који пружа веру младима да радом и трудом могу да остваре све циљеве”, истакла је Новаковић.

Додаје да су млади здравствени радници вољом, трудом и одрицањем, зазлужили да наставе усавршавање у Србији.

“Младом човеку није довољно само да воли људе да би се бавио медицином. Он мора да има и изражену потребу за непрестаним усаавршавањем и то се од вас очекује”, поручила је Новаковић новим колегама.

Присутнима се на свечаности обратио и најбољи студент Медицинског факултета у Косовској Митровици, Ердин Мехмеди који каже да верује да, иако сви студенти имају различите приче и жеље када је грађење каријере у питању, једна зеља је заједничка - да раде и усавршавају се у својој земљи.

“Овај уговор о раду представља поклон за рад и труд у последњих шест година. Све моје колеге и ја смо се надали томе да добијемо посао и специјализацију у нашој земљи, јер желимо да останемо у Србији и помажемо свом народу”, поручио је Мехмеди.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести