Агенција дала сагласност ЕПС-у за преузеимање мерних уређаја

БЕОГРАД: ЕПС Дистрибуција као оператор дистрибутивног система добила је сагласност Савета Агенције за енергетику Републике Србије (АЕРС) на план преузимања мерних уређаја, мерно разводних ормана, прикључних водова и других уређаја у објектима постојећих купаца и произвођача за период 2019-2020. година, објављено је на сајту Агенције.
struja elektricari
Фото: Dnevnik (Aleksandra Erski)

Како се наводи, Закон о енергетици је дефинисао да сви наведени уређаји треба да буду у власништву оператора дистрибутивног система најкасније до краја 2020. године.

Обавеза ЕПС Дистрибуције као оператора дистрибутивног система је да о преузимању обавештавати Министарство рударства и енергетике и Агенцију.

"Преузимање мерних уређаја, мерно разводних ормана и прикључних водова у власништво оператора дистрибутивног система треба да резултира њиховим бољим одржавањем, контролом и заменом савременијом опремом у циљу повећања тачности мерења и смањења губитака електричне енергије у дистрибутивном систему", наводи се у информацији и додаје да је то "у интересу и крајњих купаца и оператора дистрибутивног система".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести