Б92: Матијевић купује Спасојевићев ИТМ?

БЕОГРАД: Компанија ИТМ група, у бившем власништву Топлице Спасојевића, могла би да заврши у рукама предузетника Петра Матијевића, пише Б92 позивајићи се на незванична сазнања.
1
Фото: Tanjug

ИТМ група се продаје из стечаја, а лицитација је за десетак дана. Да су заинтересовани за преузимање за Б92 потврдили су и из Матијевићеве компаније, а сви детаљи знаће се после саме лицитације која је заказана за 21. септембар).

Стечајни управник огласио је продају ИТМ групе као правног лица јавним надметањем, јер је у ту фирму уведен стечај крајем октобра 2017. године пошто није поштовала унапред припремљени план реорганизације (УППР), усвојен 2014. године. 

Предлог за покретање стечаја поднела је држава, односно државна Агенција за осигурање депозита, и представници две банке у стечају – Универзал банке и Привредне банке Београд, која је такоде државна. 

Иако је досадашњи сувласник Топлица Спасојевић изјавио да неће дозволити да неко други купи компанију, нема никаквих гаранција да ће његова понуда на аукцији бити највећа. 

Дакле, ко понуди највише пара постаће власник компаније чија је укупна имовину, са земљиштем, грађевинским објектима и опремом, процењена на око милијарду динара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести