Бајатовић: Биће гаса, цена остаје иста током целе грејне сезоне

НОВИ САД: Снабдевање гасом неће бити угрожено, без обзира на потенцијалне проблеме, а цена гаса ће бити стабилна и неће се мењати у овој грејној сезони, изјавио је данас директор Србијагаса Душан Бајатовић приликом потписивања уговора о гасификацији Краљева, Крагујевца и Зрењанина.

Како се наводи у саопштењу Србијагаса Бајатовић је рекао да су предузео све мере у вези са сигурним снабдевањем гасом чак и у случају да дође до проблема са његовом испоруком преко територије Украјине.

Србијагас је у сарадњи са Владом Србије предузео све мере да обезбеди додатне количине гаса, пре свега из Баумгартена, тако да ће Подземно складиште у Банатском Двору до краја ове године, уместо са 450 милиона кубика, бити напуњено са додатних 100 милиона тј. са укупно 550 милиона кубика, навео је Бајатовић.

За потрошаче је добро, додао је, што се приводи крају изградња магистралног гасовода од бугарске до мађарске границе, и што су почели радови на проширењу складишта у Банатском Двору, а градиће се још једно складиште у Итебеју.

Идуће године Србија ће започети и нове интерконекције пре свега изградњу гасовода Ниш-Димитровград-Софија као и припрему документације и планова за гасовод Београд - Бањалука и за реализацију интерконекције према Румунији.

Бајатовић је најавио и ширење гасоводне мреже према Ваљеву, Лесковцу, Врању, Гаџином Хану.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести