Агромаркет жели 100-процентни удео у Галеници Фитофармација

КРАГУЈЕВАЦ: Крагујевачки Агромаркет известио је о намери за преузимање акционарског друштва Галеника Фитофармацију, при чему је, по подацима објављеним на Београдској берзи, већ "прескочио" праг од 50 одсто власништва у земунском произвођачу средстава за заштиту и прехрану биља.
beogradska berza
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, ilustracija)

Агромаркет доо, према подацима објављеним 12. новембра на Берзи, сада држи 59,17 посто акција Галенике Фитофармације, а са повезаним лицима тај проценат се пење на 66,03 одсто.

Као понуђач, Агромаркет има намеру и обавезу да преузме преосталих 33,97 одсто акција Фитофармације.

Крагујевачко предузеће се обавезао да ће у року од 15 дана поднети захтев за одобрење Комисији за хартије од вредност, а понуду за преузимање преосталих акција објавиће одмах по одобрењу.

Према подацима Централног регистра хартија од вредности 29,6 одсто акција Галеника Фитофармације је у власништву физичких лица.

Акције Галенике Фитофармације су протеклих дана бележиле снажно трговање и скок цене. Само у уторак трговање овом акцијом износило је фантастичих 2,73 милијарде динара, док је њена цена јуче достигла чак 3.100 динара, али се данас спустила за скоро три процента на 3.008 динара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести