Акционари НИС-а усвојили одлуку о исплати дивиденде за 2019.

БЕОГРАД: НИС ће акционарима на име дивиденде исплатити 4.425.459.256 динара, односно 27,14 динара по акцији бруто.
nis naftna industrija srbije
Фото: nis.eu/printscreen (Promo)

Ово је одлучено данас на редовној седници Скупштине акционара НИС а.д. Нови Сад на којој су именовани чланови Одбора директора НИС а.д. Нови Сад.

Како је саопштио НИС, ово је осма година заредом у којој ће НИС на име дивиденде исплатити 25 одсто прошлогодишње нето добити Друштва.

Нето добит НИС а.д. Нови Сад у 2019. години износила је 17.700.065.000 динара.

Право на дивиденду за 2019. годину имају сви акционари НИС а.д. Нови Сад који су уписани у Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности на 20. јун 2020. године, односно на Дан акционара XИИ редовне седнице Скупштине акционара.

Дан и поступак исплате дивиденде акционарима одредиће Одбор директора НИС а.д. Нови Сад.

Такође, Скупштина акционара је усвојила и Годишњи извештај НИС а.д. Нови Сад за 2019. годину, као и Финансијске извештаје, Консолидоване финансијске извештаје и извештаје о извршеној ревизији Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за 2019. годину.

За ревизора Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за 2020. годину изабрано је друштво „КПМГ д.о.о. Београд".

За председника XII редовне седнице Скупштине акционара НИС а.д. Нови Сад је изабран Сергеј Фоминих, пуномоћник акционара ЈАД "Гаспром њефт".

На седници Скупштине су за чланове Одбора директора НИС а.д. Нови Сад именовани заменик председника Извршног одбора и заменик генералног директора за истраживање и производњу ЈАД "Гаспром њефт" Вадим Јаковљев, генерални директор НИС а.д. Нови Сад Кирил Тјурдењев, заменик председника Извршног одбора и заменик генералног директора за логистику, прераду и промет ЈАД "Гаспром њефт" Анатолиј Чернер и члан Извршног одбора и заменик генералног директора за економику и финансије ЈАД "Гаспром њефт" Алексеј Јанкевич.

За чланове Одбора директора НИС а.д. Нови Сад именовани су и заменик генералног директора за спољнотрговинско пословање ЈАД "Гаспром њефт" Павел Одеров, директор Дирекције за регионалну продају ЈАД "Гаспром њефт" Александар Крилов, Даница Драшковић, Дејан Раденковић и Драгутин Матановић.

За независне чланове Одбора директора именовани су Александар Чепурин и Олга Висоцка.

За председника Одбора Скупштине акционара за надзор над пословањем и поступком извештавања акционара НИС а.д. Нови Сад је именован Зоран Грујичић, док су за чланове тог Одбора именовани Драган Брачика и Алексеј Урусов, директор Дирекције за економику и корпоративно планирање ЈАД "Гаспром њефт".

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести