BELEX индекси у дубоком минусу на недељном нивоу

БЕОГРАД: Индекси Београдске безе, упркос данашњем расту, нису успели да надокнаде раније губитке, тако да недељу закључују у великом минусу у поређењу с прошлом седмицом.
beogradska berza
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, ilustracija)

Трговање акцијама је поново устукнуло, а укупан промет на Берзи износио је 4,8 милиона динара (41,2 хиљаде евра).

Индекс најликвиднијих акција BELEX15 је порастао за 0,6 одсто на 794,88 поена, али на недељном нивоу бележи негативан резултат од 0,7 процената, а BELEXлајн се попео за четвртину процента на 1.673,96 поена, док је у односу на прошлу седмицу у дебелом минусу од 1,1 посто.

Највећи промет је остварила преференцијална акција дуванске индустрије "Филип Морис", у износу од 3,0 милиона динара по непромењеној цени од 7.400 динара.

Нафтна индустрија Србије је ојачала за трећину процента на 600 динара, уз реализацију од 0,4 милиона динара, док је преференцијална акција Комерцијалне банке пала за скоро 3,0 посто на 2.329 динара, нашавши се на челу листе губитника, а испрометована је за 0,3 милиона динара.

Произвођач и дистрибутер техничких гасова Месер Техногас је такође регистровао пад за 0,2 одсто на 15.969 динара, уз промет од 0,2 милиона динара.

На МТП тржишту су акције пољопривредног предузећа Фекетић из Сомбора истрговане за приближно 0,4 милиона динара по цени од 2.102 динара, истој као у четвртак.

Страни инвеститори су се и данас уздржали од учешћа на тржишту акција.

Четири серије државних обвезница, деноминованих у еврима, оствариле су укупан промет од 0,4 милиона динара (3,5 хиљада евра), у приближно једнаким појединачним износима. Половину промета обвезница реализовали су страни инвеститори.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести