Чадеж у "МАГНИ" - нови капацитети и радна места

ОЏАЦИ: Председник привредне коморе Србије Марко Чадеж посетио је данас произвођача опреме у аутомобилској индустрији, компанију "МАГНА" која се у Оџацима бави производњом навлака за седишта "Magna Seating", а која у наредном периоду планира проширење радних капацитета, као и нова запошљавања.
Čadež u MAGNI, Odžaci  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"МАГНA" је потписала и споразум са Средњом техничком школом у Оџацима, а према речима Марка Чадежа, у погонима те компаније ће од следеће године бити ђаци те школе на редовној обуци, чиме се директно доприноси развоју дуалног образовања. 

Први човек ПКС-а је рекао да је са руководством "МАГНЕ" разговарао о томе како да се радницима у тој компанији омогуће флексибилнији договоре са послодавцем, мислећи на запослене који се баве и пољопривредом.

Он је истакао и да се ПКС у координацији са Министарством здравља и Министарством рада труди да у креирање новог Закона о раду укључи и представнике компанија који запошљавају велики број људи, како би и они узели учешће у креирању законодавног оквира.

Разговарали смо о питањима која ову компанију највише муче, а ту спада и учестала злоупотреба боловања јер се дешава да некада чак десет одсто запослених у исто време отвори боловање, казао је Чадеж и додао да то није само проблем у компанији "МАГНА", већ да се са сличним проблемом суочавају и друге компаније у Србији. 

Генерални менаџер "Magna Seating" задовољан је каже пословањем у Србији и у наредном периоду планира проширење радних капацитета, као и нова запошљавања, те да то подразумева запошљавање радника и из околних општина.

Састанку менаџмента "МАГНЕ" и председника ПКС-а присуствовао је и директор трим операција компаније "МАГНА" у Европи Ердин Нихат, који је изјавио да је веома задовољан пословањем те фирме у протеклих пет година у Србији.

Нихат је као проблем истакао саобраћајну повезаност са Новим Садом и поједине инфраструктуралне проблеме, али и изразио уверење да ће локалана самоуправа уз помоћ ПКС-а и Владе Србије помоћи "МАГНИ" у превазилажењу тих недостатака.

Та компанија је трећи највећи добављач производа за аутоиндустрију у свету. 

Како тврде из менаџмента "МАГНЕ", фирма расте и тренутно има преко 150.000 запослених, послује у 29 земаља, а у Оџацима ради више од 1.200 радника, што га чини највећим погоном те компаније у Европи. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести