Долар у успону јер се инвеститори клоне ризичних улагања

ЊУЈОРК: Долар је данас у успону јер су се инвеститори други дан заредом определили за сигурност, док разматрају нова ограничења везана за сузбијање раста зараза корона вирусом у Европи, нове америчко-кинеске тензије и застој Вашингтона у постизању споразума о фискалним подстицајима.
dolari
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

Фунта је осцилирала данас између губитака и добитака, при чему је у једном тренутку пала на најнижи ниво у последња два месеца према долару, када је британски премијер Борис Џонсон објавио нове мере ограничења у борби против другог таласа вируса, извештава Ројтерс.

Главни индекс на Вол Стриту С&П је изгубио део добитака забележених на раном трговању, мада је у касним јутарњим сатима и даље био на позитивној територији, опоравивши се благо од распродаја акција забележених у понедељак.

Инвеститори на валутним тржиштима су се и у понедељак клонили ризика, погуравши доларски индекс на највишу коту у последњих скоро шест недеља. Долар је, према последњим расположивим подацима, ојачао према корпи ривалских валута за 0,23 посто, на 93,783 поена.

Евро је пао за 0,31 проценат у односу на долар, на 1,1733 долара.

Америчка валута је према јапанском јену порасла за 0,11 одсто, на 104,760 јена, док се британска фунта трговала према долару у паду за 0,36 процената, на нивоу од 1,2678 долара, незнатно изнад најниже тачке од 1,2711 долара, коју је дотакла у једном тренутку током трговинске сесије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести