Ђорђевић: Настављамо борбу против рада на црно

БЕОГРАД:  Охрабрујем све у Србији којима су ускраћена права из области рада да то и пријаве, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и најавио да се ове године наставља пројекта "Реци не раду на црно". 
Ministar Zoran Đoređević Foto: Tanjug/video
Фото: Министар Зоран Ђоређевић Фото: Танјуг/видео

"Нулта толераниција према онима који крше закона", рекао је Ђорђевић новинарима у Палати Србије након састанка са представницима Међународне организације рада и поручио да нико неће бити аболиран ако крши закон. Навео је да је представницима МОР-а пренео да у Србији постоји врло конструктиван дијалог са представницима послодаваца и синдиката, да некада имају различита мишљења, али да се доносе квалитетне одлуке и права решења. 

Ђорђевић каже да ће заједнички рад бити настављен и у будућности и да из дијалога нико неће бити искључен. Нагласио је да је важна сагласност и послодаваца и синдиката са квалитетним законским решењима јер је то, додаје, гарант да ће закони бити спроведени како треба и грађани задовљни без обзира да ли припадају радницима или послодавцима. 

Упитан о Нацрту закона о агенцијском запошљавању, Ђорђевић је рекао да је предвиђено да радници морају у тој агенцији да буду запослени на неодређено. "Трудимо се да свако ко ради преко агенције буде сигуран и има сигуран посао и ако га сутра нема, враћа се у агенцију где му је гарантовано и социјално и здравствено и пензионо и плата. Сва права имају код свог послодавца, имају право да се удруже и право на штрајк", навео је министар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести