На Београдској берзи промет тоне, индекси се држе

БЕОГРАД: Укупан промет на Београдској берзи потонуо је данас на 4,2 милиона динара (36 хиљада евра), док су индекси наставили раст.
beogradska berza
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, ilustracija)

Индекс најликвиднијих акција БЕЛЕКС 15 је забележио добитак за још петину процента и закључио трговање на нивоу од 771,64 поена, а БЕЛЕКСлајн је порастао за 0,4 посто на 1.643,24 поена.

Скромну инвестициону актвиност на тржишту акција илуструје податак да је навећи промет износио нешто мање од 0,8 милиона динара, а остварила га је преференцијална акција дуванске индустрије "Филип Морис" по просечној цени од 7.202 динара, за непуних 0,1 посто нижој него на претходном трговању.

Ваљаоница алуминијума Импол Севал из Севојна је регистровала минималну негативну корекцију, на 3.400 динара, уз реализацију од 0,4 милиона динара, док је Нафтна индустрија Србије пала за скоро 0,7 процената, а испрометована је за приближно 0,2 милиона динара.

Акција Енергопројект холдинга је скочила за 10 одсто на 340 динара, нашавши се на челу листе добитника дана, уз промет од око 0,1 милион динара.

На МТП тржишту је акцијама пољопривредног друштва Ирмово Кисач трговано у износу од готово пола милиона динара по непромењеној цени од 2.700 динара.

Активност страних инвеститора на тржишту акција је остала слаба, при чему су у укупном промету имали удео од 1,26 посто, у продаји 2,52 процента, а у куповини нису учествовали.

На Берзи је данас трговано и државним дужничким хартијама. Пет серија државних обвезница деноминованих у еврима забележило је укупан промет од 1,4 милиона динара (нешто преко 12 хиљада евра), у приближно једнаким појединачним износима.

Половину укупног промета обвезница реализовали су страни инвеститори.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести