Пале акције Ферарија, није побољшао своје процене профита

МИЛАНО: Акције Ферарија су пале јер италијански произвођач луксузних аутомобила није побољшао своје процене профита за 2019. годину, упркос снажним пословним резултатима у првом делу ове године.
f
Фото: EPA/JENS BUETTNER

Објављујући резултате за друго тромесечје, компанија је потврдила да је на путу да достигне горњи праг својих смерница по свим релевантним пословним резулатима.

Фераријева добит пре камата и амортизације (ЕБИТ) порасла је за 8,7 одсто у другом кварталу на 314 милиона евра, што је у складу са очекивањима аналитичара.

Међутим, дошло је и до извесног разочарања јер су бројни инвеститори и аналитичари очекивали да ће Ферари побољшати своје смернице.

"Тржиште је очекивало да ће компанија побољшати своје смернице за ову годину", изјавио је један берзански трговац из Милана, а преноси агенција Ројтерс.

Акције Ферарија на Миланској берзи су у једном тренутку пале за чак 6,9 одсто, да би до 12:35 часова биле у паду од 4,0 одсто.

За 2019. годину, Ферари предвиђа да ће његова добит пре камата, пореза и амортизације (ЕБИТДА) порасти око десето одсто, на између 1,2 и 1,25 милијарди евра, док ће приходи од продаје порасти за више од три одсто на преко 3,5 милијарди евра.

Из Ферарија је саопштено да су у периоду април-јун по испорукама предњачили његов 8-цилиндрични модел "портофино" и 12-цилиндрични модел "812 суперфаст".

 

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести