Севернокорејска ракета тресе Волстрит на отварању

ЊУЈОРК: Берза на Волстриту је отворена данас у знатном паду, при чему су инвеститори врло нервозни након што је Северна Кореја испалила јутрос ракету која је прелетела преко Јапана пре пада у Тихи океан.
volstrit.jpg (
Фото: pixabay.com

Нафтна индустрија је истовремено наставила да процењује штете од последица урагана Харви у главном нафтном региону у приобалном делу Мексичког залива, где су прерада сирове нафте и производња значајно смањени, јавља агенција АФП.

Око 10 минута од почетка дневног трговања, Дау Џонс индустријски индекс, као и индекси С&П 500 и Насдак забележили су пад од око 0,5 одсто у односу на ниво на јучерашњем затварању.

Дау Џонс је ослабио на 21.708,50, поена С&П на 2.432,90 и Насдак на 6.250,69 поена.

"Утеху у целој ствари пружа то што су се фјучерси удаљили од минимума на ком су били преко ноћи", рекао је Патрик ОжХер из брокерске куће "Бриефинг.цом", наглашавајући да су у једном тренутку Дау фјучерси изгубили чак 145 поена.

Према његовим речима, релативно мирна реакција азијских берзи данас помогла је да се преокрене тај "негативни талас".

Будући да су акције већ на вртоглавим висинама након вишемесечног раста, нервоза на тржишту наводи на то да је ентузијазам инвеститора можда донекле уздрман.

Фјучерси злата, који уобичајено профитирају од налета страха на берзама, скочили су скоро за цео процентни поен од јутрос.

У међувремену, ВИКС, индекс који мери волатилности на тржиштима, такође је порастао на вести из Северне Кореје, за 2,14 поена на 13,46 бодова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести