у утакмици са златом биткоин прекорачио праг од 66.000 долара

ЊУЈОРК: Вредности биткоина је забележила нови рекорд свих времена и прекорачивши ниво од 66.000 долара, пошто су инвеститори поздравили успешан старт трговања фјучерсима биткоина на Вол стриту.
bitkoin, ilustracija
Фото: Илустрација

Највећа светска криптовалута по тржишној капитализацији порасла је за 3,0 процента на 66.390,75 долара на преподневном трговању до 11:20 часова по источноамеричком времену, према последњим подацима са тржишта.

Ранија рекордна вредност биткоина износила је 64.899 долара а забележена је средином априла.

Овде је кључно то да ли можемо пружимо подршку за ниво изнад 65.000 долара. Ако можемо, класичан раст криптовалута у четвртом кварталу, који смо имали у већини минулих година, могао би да доведе до прогноза још виших цена биткоина од оних које смо дали у протеклих неколико месеци, изјавио је за Си-Ен-Би-Си Џеси Праудмен,генерални директор саветодавне компаније Макара.

Етер, друга највећа криптовалута, такође је скочила за око 6,0 посто на 4.022,27 долара, приближавајући се рекодном нивоу од 4.380 долара, који је забележила унутар једног трговачког дана мају.

Оптимистичне изјаве инвестиционог ветерана и милијардера Пола Тјудора Џонса такође су подигле тржишно расположење и допринеле расту вредности биткоина.

Биткоин ће бити одлична заштита. Криптовалуте ће бити одлична заштита... сасвим је јасно да он (биткоин) у овом тренутку води у утакмици са златом... Мислим да ће он такође бити добра заштита од инфлације. Тренутно ми је дражи од злата, рекао је Џонс гостујући на Си-Ен-би-Си.

На Њујоршкој берзи је јуче кренуло трговање биткоин фјучерсима, при чему је главни актер био фонд ПроШеарс Биткоин Стратеџи ЕТФ, који је трговање почео по цени од 40 долара по акцији, под ознаком "БИТО", и завршио дан с растом од 5,0 посто.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести