Брнабић: "Чехословак група" потписала уговоре са 206 радника

КРУШЕВАЦ: “Чехословак група”, која је преузела крушевачки “14. октобар”, до сада је потписала уговоре са 206 радника, добили су све потребне лиценце Министарства одбране и у наредна два месеца ће кренути даља производња, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.
1
Фото: Tanjug

Како је рекла, важно је да “14. октобар” што пре стане на ноге и да што пре крене призводња, јер важна за наш БДП.

“Пратимо то, као што пратимо и, на пример, приватизацију Галенике, да видимо да ли инвеститори који су купили компаније, стварно испуњавају све оно што је било договорено и обећано у процесу приватизације, да не би имали процесе као што је био Магнохром, да неки приватни партнер у ствари потпуно уништи компанију”, рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара у Крушевцу.

Подсетила је да је “Чехословак група” преузела “14. октобар” и отворила нови погон у октобру, када је у Крушевцу обележено и 100 дана раде владе коју води.

Отворена нова фабрика "Хенкела"

У Крушевцу је данас отворена нова Сомат фабрика компаније "Хенкел Србија", инвестиција вредна 20 милиона евра. 

У новом погону посао ће добити још 50 људи, а у фабрици ће се користити по први пут најсавременија технологија за производњу Сомат таблета за машинско прање судова са растворљивом фолијом, којим ће се, како наводе у компанији, снабдевати 36 регионалних, европских и глобалних тржишта. 

Пресецањем врпце, нову фабрику свечано су отворили премијерка Ана Брнабић, амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, директор фабрике "Хенкел Србија" у Крушевцу Душан Антонијевић, као и представници компаније на глобалном нивоу и представници локалне самоуправе. 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести