Број запослених у грађевинарству већи за 10 одсто

БЕОГРАД: Број запослених у грађевинарству већи је за 10 одсто у другом кварталу 2020. у односу на исти прошлогодишњи период, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић.
cigle, pixabay.com
Фото: pixabay.com

"Поред раста броја градилишта, којих на данашњи дан има 61.443, још важније је што у другом кварталу ове године бележимо и раст броја запослених у грађевинарству, који је већи за 10 одсто у односу на исти период прошле године, било да је реч о изградњи станова, путарском или железничком сектору", рекла је Михајловић.

Она је, након седнице Савета за БДП, рекла да у односу на прошлу годину имамо 16.000 градилишта више, као и да се бележи раст вредности грађевинских радова, саопштило је министарство.

"За све оне који критикују број градилишта у Србији, чињенице поткрепљујемо растом броја запослених и растом вредности изведених грађевинских радова. На добром смо путу и уверена сам да ће грађевинарство до краја године остати важан чинилац раста БДП-а, што је од изузетног значаја за одржање квалитета животног стандарда наших грађана и грађанки".

Такође, Михајловић истиче да се континуирано прате фактори који могу да утичу на раст бруто друштвеног производа, пошто од тога зависи одрживост наше економије.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести