Чадеж: На инвестиционом форуму разговарамо о 80 пројеката

БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је изјавио данас, на отварању "Београдских инвестиционих дана 2017", да ће се на том скупу разговарати о око 80 различитих пројекта, чија је вредност око 1,5 милијарди евра.
MarkoCadez--BLU01005
Фото: Дневник (Бранко Лучић)/Марко Чадеж

Чадеж је у Сава центру рекао да је реч о пројектима у различитим областима, као и да ће се разговарати о могућностима јавно-приватних партнерстава.

Он је рекао да Београдски инвестициони дани сваке године привлаче све више учесника и да их је ове године скоро 500, као и да има све више инвеститора који доприносе развоју Београда и Србије.

Чадеж је нагласио да је кључан за успех троугао у коме су доносиоци одлука, финансијске институциј, као и компанија из региона.

"То је троугао успеха, који отвара нове пројекте. Београдски инвестициони дани постају бренд Београда", истакао је он.

Чадеж је такође указао на значај региналног повезивања и подсетио да је формирана заједничка привредна комора Западног Балкана.

Он је рекао да ће у фебруару у Лондону бити одржан инвестициони скуп ЕБРД посвећен Западном Балкану на коме ће заједнички наступити заједнички шест привредних комора региона кроз јединствену привредну комору која ће представити заједничку инвестициону палатформу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести