ДА ЖИВИМО НОРМАЛНО ТРЕБА НАМ ОД 80.000 до 100.000 ДИНАРА кажу Чачани, ево на шта га највише троше (ВИДЕО)

ЧАЧАК: Током претходних годину дана скоро само да ваздух није поскупео.
1
Фото: РИНА

Много више новца вам је сада потребно за храну, станарину, рату кредита.

Иако је чињеница да је у главном граду Србије још и најскуље, ни градови у унутрашњости не заостају. 

Tако је месечна свота потребна за живот све већа и већа.

- Супруга и ја месечно потрошимо око 60.000 динара. Највише новца оде за храну, она је много скупа. Гардеробу много не купујемо, али то се може наћи поприлично повољно, каже за РИНУ старији Чачанин и додаје да ће најављено снижење кључних животних намирница, кад се све сабере ипак на крају месеца бити значајно.

Уколико је породица бројнија, трошкови су наравно већи. Према речима грађана четворочланој породици потребно је минимум 100.000 динара месечно, што је изводљиво ако оба брачна партнера раде. Ако је један без посла, онда је јако тешко.

- Срећом па не плаћамо кирију. За храну и основне потрепштине потребно нам је за двоје деце минимум 100.000 динара месечно. Најтеже је пред 1. септембар, кад се деца морају спремити за школу. Од нових патика, агардеробе до књга, све се купује, кажу Чачани.

Омладина која живи код родитеља била је нешто скромнија, рекавши да им је за њихове потребе, гаредробу и изласке потребно око 50.000 динара месечно.

Пензионери се надају повећању примања, па ће, како кажу, и њима тада бити лакше.

Фото: РИНА

- За пристојан живот у Чачку месечно је потребно од 80.000 до 100.000 динара, све остало је пуко преживљавање. Новац трошим на храну највише, док се поплаћају рачуни, док се испоштују наши српски обичаји кад то треба и ето одоше паре, каже још један становник града на Моарави.

РИНА

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести