Данас наставак преговора за Гошу пред миритељем

БЕОГРАД: Управа и запослени у Фабрици шинских возила "Гоша" из Смедеревске Паланке наставиће данас преговоре пред миритељем Републицке агенције за мирно решавање радних спорова, а један од миритељевих захтева биће да четворица радника прекину штрајк глађу.
Fabrika
Фото: Tanjug

Миритељ у овом спору професор Живко Кулић заказао расправу за данас у подне, а на којој су своје писуство потврдили председник Штрајкацког одбора Милан Вујичић и генерални директор "Гоше" Милутин Шћепановић, речено је Тањугу у тој Агенцији.

Циљ овог састанка биће да се усагласи текст Препоруке о начину решавања овог колективног радног спора, а који ће бити основа за закључење Споразума о решењу спора.

Један од захтева миритеља, биће да се прекине штрајк глађу у коме се налазе четири члана штрајкацког одбора.

Радници "Гоше" су већ скоро четири месеца у штрајку због неисплаћених зарада, а траже и уплату пореза и доприноса, и повезивање стажа, док су неколико дана четири радника су започела штрајк глађу.

Представници послодавца и штрајкацки одбор обратили су се недавно Агенцији заједно, подношењем заједницког Предлога за покретање поступка мирног решавања радног спора.

Први састанак пред миритељем је одржан у среду. 

Јуче је одржан састанак штрајкачког одбора са Министарством привреде на којем је дошло до помака и обе стране очекују разрешење проблема.

У "Гоши" има 260 штрајкача, од укупно око 350 радника. 

"Гошу" је приватизовала 2007. године словачка фирма ЖОС Трнава, а садашњи власник је Лиснарт холдингс лимитид са Кипра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести