Делови за Ербас и Боинг ће се производити у Вуковару

ЗАГРЕБ: Компанија Еникон Аероспејс (Aerospace) из Загреба, која се бави припремом и завршним лакирањем делова унутрашњости комерцијалних и пословних авиона и производи делове за летелице Ербаса и Боинга, отвориће најкасније за седам месеци производни погон у Вуковару.
1
Фото: pixabay.com

То је епилог преговора који се воде у последња четири месеца, а резултирали су потписивањем уговора између градоначелника Вуковара, Ивана Пенаве, и председника Управе Еникон Аероспејса, Марка Јосипа Андријанића, о најму простора у Пословно-иновативном центру Вуковар, извештава Јутарњи лист.

У идуће три године Еникон Аероспејс планира да у вуковарском погону отвори 200 нових радних места.

"Наша компанија има три погона у Немачкој и по један у САД-у и Хрватској, конкретно у Загребу, а с овом инвестицијом идемо у проширење пословања у ваздухопловној индустрији", рекао је Андријанић.

Додао је да се с овим улагањем, осим нових радних места, отвара и могућност пословне сарадње с локалним предузетницима и добављачима у различитим сегментима.

"Отварањем вуковарског погона у Хрватску доводимо нове послове у ваздухопловној индустрији и очекујемо даљи раст инвестиција и запошљавања", навео је Андријанић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести