Ђорђевић: Послодавци да обезбеде заштиту на раду

БЕОГРАД:  Послодавци и запослени сваког дана, а поготово у време епидемије изазване вирусом САРС-КоВ-2 , треба да воде рачуна обезбеђивању заштите живота и здравља запослених у процесу рада, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поводом Дана безбедности и здравља на раду.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Међународна организација рада је установила је 28. април као Светски дан безбедности и здравља на раду, који је посвећен сећању на све смртно страдале раднике и промоцији безбедности и здравља на раду.

Министар Ђорђевић је истакао да безбедност и здравље на раду представљају процедуре и правила која поспешују пословање, доприносе повећању продуктивности и унапређују културу рада код запослених, наводи се у саопштењу Министарства.

"Основна обавеза послодаваца је да спрече ризике којима су запослени изложени, увођењем мера безбедности и здравља на раду, које укључују безбедне методе рада и опрему за рад, одговарајућа средства и опрему за личну заштиту на раду и информације, образовање и обуку запослених", изјавио је он.

Министар је посебно апеловао на све послодавце да примењују све прописане мере Владе Србије и тиме заштите своје запослене од заразе вирусом КОВИД-19.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести