ЂУРИЋ И МИРОВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „БИЗНИС ПРИЧЕ” Нови Сад најпривлачнији за улагање у посао (ФОТО, ВИДЕО)

Kонференција „Бизнис приче“, друга по реду, отворена је данас у Мастер хали Новосадског сајма, а трајаће до сутра. Током два дана програма, око 20 еминентних стручњака из различитих области говориће о својим пословним почецима, личном развоју, о трендовима у пословању, вештинама које треба да поседује лидер будућности, вешташкој интелигенцији.
2
Фото: Дневник/ В. Фифа

Након прошлогодишње конференције на којој је присуствовало 600 предузетника, ове године је дошло око 1.500 предузетника из Србије и региона, који на једном месту желе да науче нешто ново, креирају јединствен стил управљања, размене идеје, надограде мрежу контаката.

Другу конференцију „Бизнис приче“ отворио је  председник Покрајинске владе Игор Мировић а бизнисменима се обратио и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који је нагласио да је Нови Сад најпривлачнији град за улагање у бизнис, а да је за све младе људе неопходно креативно размишљање, те да је кључна ствар успеха вођења предузећа, државе или града јесте посвећеност и љубав према послу који се обавља.

Фото: Дневник/ В. Фифа

- Добро знамо колики је значај прављења пословног окружења који може покренути значајну привредну активност, а принципи конкурентности створили су предуслов за комплетан привредни преображај Новог Сада - рекао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић. - Када смо у септембру 2012. године добили поверење грађана да управљамо градом сачекала нас је празна каса, лоше стање у јавним предузећима и тужна чињеница да се већина привредника нашла у стечају. Наследили смо град који је имао стопу незапослености од 19 одсто, у којем привредне иницијативе готово да није ни било. У периоду од 2012. године до данас више страних компанија је започело пословање на територији града Новог Сада, међу којима су Нидек, Континентал, Лир, Аптив, Шнајдер електрик, компаније које најбоље сведоче о пословној клими у Новом Саду.

Фото: Дневник/ В. Фифа

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да ће покрајинске институције увек информисати младе људе и будуће предузетника о њиховом раду који могу да им помогну финансијски.

- Пре свега, мислим на Развојни фонду Војводине и Финанскијску агеницију, која има повољне финансијске аранжмане, чини ми се повољније него код банака, а кад је реч о Развојној агенцији Војводине, ту су и бепсовратна средстав која можете да искористите за покретање бизниса и то ће бити додатни мотив за међусобне контакте и унапређење посла – рекао је Мировић.

А . Чегар

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести