Ефектива: СББ потврдио да се користи ел.енергијом потрошача

БЕОГРАД: Удружење за заштиту потрошаца "Ефектива" саопштило је данас да поступак који је покренуло против СББ-а, због сумње у обављање непоштене праксе јер користи електричну енергију корисника својих услуга за функционисање и испоруку сигнала кабловске телевизије коју и наплаћује није никакав напад на ту компанију и да СББ не треба неправилности у сопственом раду да "подводи под политички кишобран".
sbb
Фото: Dnevnik.rs

"Удружење ''Ефектива'' се бави заштитом потрошача, а не политиком. Поступамо по пријавама потрошача и уз доказе, који могу бити необориви или су довољни за основану сумњу. Поступак који смо покренули не прејудицира његов исход, већ тражи проверу навода", пише у одговору "Ефективе" компанији СББ, која је оптужила ово удружење да се покретањем поступка против ње укључило у координисане нападе на компанију.

Из "Ефективе" наводе да су у обавештењу о покретању поступка јасно нагласили да као удружење грађана немају технички капацитет нити могућности да проверавају наводе потрошача у овом случају, и да то може бити део покренутог поступка у ком је терет доказивања на страни трговца.

"Подсећамо да смо се неправилностима у раду компаније СББ бавили и у претходном периоду, не таргетирајући само ову компанију, већ и све остале. Докази о томе постоје на нашој интернет презентацији или Фејсбук страници, тако да сматрамо депласираним покушај да се неправилност у сопственом раду подводе под политички кишобран", додаје се у одговору "Ефективе".

Удружење наводи да је СББ у свом реаговању на покретање поступка управо потврдио њихову сумњу "признавши да је тачно да се користи електричном енергијом потрошача, јер то раде и други оператори".

"Да ли то може бити добар аргумент у одбрани и изговор за чињење неправилности? Да ли иницијатива за проверу навода потрошача и наших сумњи може да се назове нападом? Да ли онда сваки трговац или пружалац неке услуге може бити ''жртва'' нашег напада, само зато јер крши законске прописе или се тражи провера његовог пословања? Ако је тако, онда је број жртава напада ''Ефективе'' далеко већи од само компаније СББ", пише у саопштењу.

"Наш циљ је да сви трговци, банке и пружаоци услуга поштују законске норме, да поштују права потрошача, без обзира на политичку опредељност и власничку структуру", поручило је Удружење "Ефектива" наводи се у саопштењу

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести