Ер Србија и Туркиш ерлајнс проширили сарадњу

БЕОГРАД: Ер Србија и Туркиш ерлајнс најавили су ново унапређење комерцијалне сарадње новим код-шер споразумом, којим се проширују дестинације у оквиру мрежа две националне авиокомпаније.
er srbija avion
Фото: Youtube Printscreen

Спораузм је потписан у Истанбулу у присуству генералних директора две авио-компаније - Билала Екшија и Јиржија Марека, наводи се у саопштењу Ер Србије.

Две авио-компаније, које већ имају код-шер споразум за летове између Београда и Истанбула, додатно су унапредиле сарадњу тиме што је Ер Србија свој ЈУ код додала на летове Анадолу џета, подружнице Туркиш ерлајнса, на летовима између Анкаре и Београда.

Туркиш ерлајнс је свој ТК код додао летовима Ер Србије између Ниша и Истанбула, Краљева и Истанбула, тиме пружајући путницима на наведеним летовима приступ глобалној мрежи Туркиш ерлајнса.

Авио-компаније већ имају код-шер сарадњу за летове из Београда: Бања Лука, Тиват, Анкара

Из Истанбула: Анкара, Измир, Адана, Анталија, Даламан, Газијантеп, Кајзери, Коња, Трабзон, Газипаша, Бодрум, Одеса, Кијев, Аман, Каиро, Тел Авив, Ниш, Краљево.

Узимајући у обзир комплементарну структуру распореда оба превозника и реципрочних споразума, путницима обе авио-компаније биће омогућено да уживају у повезаности прекоматичних аеродрома.

Заједнички летови нуде брзе и практичне конекције за путнике који путују из Истанбула - значајног чворишта авио-саобраћаја, до Београда и даље, као и за путнике који путују из српске престонице до Истанбула и даље. Генерални директор компаније Туркиш Ерлајнс Билал Екши изразио је задовољство проширењем постојеће сарадње кроз унапређени код-шер споразум са Ер Србијом.

"Увођењем нових код-шер летова на неколико дестинација у Србији, Турској и Балкану, путници стичу погодности за путовања. Надамо се да ћемо са унапређеним билатералним правима пружити додатне могућности нашим путницима", рекао је он и захвалио Мареку и његовом тиму на труду како би се реализовало то унапређење.

"Без сумње, тај корак такође даје значајан допринос билатералним односима двеју земаља", рекао је Екши.

Генерални директор компаније Ер Србија Јиржи Марек подсетио је да

унапређивање комерцијалне сарадње са компанијом Туркиш Ерлајнс датира од средине 2020. године.

"Упркос чињеници да смо морали да радимо на даљину, успели смо да договоримо изузетно успешну сарадњу на летовима између наших матичних аеродрома, која се брзо проширила на додатне дестинације", рекао је он и нагласио да му је част што можемо да потипишемо додатно проширење код-шер споразума између две компаније на директан начин, састанком два генерална директора.

Додао је да је то прилика да се формализује још боља сарадњу у наредним месецима и годинама, посебно уз слабљење пандемије и глобални опоравак авио-саобраћаја.

Туркиш ерлајнс, која лети у више земаља и на више дестинација него било која друга авио-компанија на свету, тренутно одржава више од 300 међународних путничких и теретних дестинација, у 128 земаља.

Од оснивања компаније 1927. године, Ер Србија је лидер у авио-саобраћају у Југоисточној Европи. У 2022. Ер Србија ће покренути 12 нових дестинација широм Европе и Блиског Истока, са три аеродрома у Србији.

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести